Історія сумки з натуральної шкіри: від елемента нижньої білизни до трендового аксесуара

01.09.2021 Статті

Сьогодні жіночі сумки з натуральної шкіри - безсумнівний must-have будь-якого образу. Найіменитіші зірки поєднують їх з класичним стилем, романтичними вечірніми вбраннями, денімом і навіть спортивним одягом. А світові тренди змінюються щосезону - від масового попиту на "гігантоманію" (великі сумки) до випуску провідними брендами аксесуара мініатюрних розмірів.


Сьогодні в шоурумах можна знайти сумки моделі тоут, шоппер, плетені аксесуари та багато іншого. Вони доповнюють образ, служать практичною або декоративною деталлю. У сумці може поміститися ноутбук, палетка тіней і папка з документами. А можна вибрати аксесуар менших розмірів, куди ви приберете смартфон - так він завжди буде під рукою, і навіть у русі власниця сумки зможе дістати девайс, щоб зробити красиві кадри або відповісти на діловий дзвінок.


Однак так було не завжди - спочатку роллю сумки слугував мішечок, який кріпився до пояса. Він же був виключно чоловічим аксесуаром. Поділилися цікавими фактами з історії сумки, які ви могли не знати. Дізнайтеся, хто придумав сумку і чому спочатку цей аксесуар вважався елементом нижньої білизни.


Чоловічий напоясний мішечок і жіноча кишеня який вигляд мала найперша сумка у світі


У стародавні часи жінки рідко покидали дім, а тому чоловіча сумка з'явилася набагато раніше. Спочатку таким аксесуаром слугував мішечок, який кріпився до пояса. Під час ходьби монетки в аксесуарі дзвеніли, і за звуком можна було визначити достаток власника. Через форму сумка отримала назву "монетник" (французькою "laumoniere"). Такі стародавні сумки виготовляли з кори, а також шкур і хутра диких тварин. Іноді в гардеробі заможного чоловіка налічувалося кілька десятків сумок-мішечків.


История сумки из натуральной кожи: от элемента нижнего белья до трендового аксессуара


Уже в XVIII столітті починають виробляти аксесуари для дам - у вигляді кишені з мережива і тканини. Оригінальну сумку присвятили фаворитці короля Людовика XV, маркізі де Помпадур. 


Примітно, що жіночі сумки в XVIII столітті вважалися елементом нижньої білизни. Такі "сумочки" розташовувалися під пишною спідницею часів Рококо. Пізніше у продажу з'явилися квадратні або прямокутні сумки, декоровані дзвіночками, а також розшиті шовковими, золотими і срібними нитками. З таким аксесуаром ходили до храмів, використовуючи сумку для молитовника або Біблії. 


У вікторіанську епоху активно розвивається масове виробництво. Саме в цей період з'явилися перші компанії-розробники жіночих шкіряних сумок. Однак люди із середнього класу не могли собі дозволити купити аксесуар із натуральної шкіри, а тому висока вартість сумки була показником престижу. 


Набули поширення шкіряні сумки на початку XX століття - вперше їх почали виготовляти італійські дизайнери. Найпопулярнішим матеріалом тоді була теляча або овеча шкіра. Зручні замки з'явилися у ХІХ столітті, а першу блискавку для жіночої сумки придумали 1923-го року. У ті часи велику увагу приділяли не формі, а тому, з чим варто носити сумку. Регламент хорошого тону свідчив: жіноча сумка має бути того ж кольору, що й взуття, рукавички, а також інші аксесуари.


Сучасні методи обробки подарували нам сап'янову шкіру, з якої створюють моделі сумок FashionMix. Це натуральний матеріал, на який наносять спеціальний малюнок методом гарячого тиснення. Пізніше шкіру обробляють спеціальним воском, щоб надати сумці більшої стійкості до вологи та забруднень. 


Купити сумку з натуральної шкіри можна онлайн на нашому сайті. Менеджери допоможуть вибрати оптимальну форму, відтінок, а також проконсультують з приводу особливостей догляду за аксесуаром.


Маргарет Тетчер та символ жіночої влади


История сумки из натуральной кожи: от элемента нижнего белья до трендового аксессуара


Одна з найвпливовіших жінок в історії, колишній прем'єр-міністр Великої Британії, Маргарет Тетчер довела: сумка може бути символом верховної жіночої влади. За словами журналістів тих часів, які аналізували її сумки, аксесуар наділяв Маргарет Тетчер здатністю встановлювати владу і нав'язувати свою позицію. У 80-ті роки навіть популярними стали карикатури з її участю.

На них Маргарет зображували з нешкідливим жіночим атрибутом - сумкою, якою жінка била винних політиків.


«Фу, як некультурно»: прості правила етикету, що стосується сумок


Як справляти приємне враження? Як поводитися, щоб нікого не образити в громадських місцях за межами своєї країни? Може здатися, що етикет - це про те, як правильно їсти устриці або розкладати на столі ножі та виделки. Однак у реальності це не тільки про вміння відрізнити "рибну" виделку від "м'ясної", а десертну ложку від кавової. Етикет - це набір інструментів для формування позитивного враження про людину, а також для комфортного та ефективного повсякденного спілкування. 


Етикет також стосується сумок. Ми підготували must-know правила, як поводитися з аксесуаром, щоб не зіпсувати враження про себе:

  1.  Носіть сумку в лівій руці. Так, аксесуар не завадить рукостисканню правою рукою і не створюватиме незручних ситуацій під час зустрічі з людьми.
  2.  Тримайте клатч двома руками. І обов'язково пальцями вниз. Крім того, регламент хорошого тону говорить: не носіть клатч під пахвою! 
  3.  Не ставте сумку на свій стілець або коліна. Невелику жіночу сумочку або вечірній клатч можна покласти на стіл, габаритний аксесуар рекомендується повісити на спинку стільця, залишити на спеціальному столику або навіть на підлозі. Портфелі залишають виключно на підлозі. Так, наприклад, мешканки Європи ставлять жіночі сумки на підлогу. У нас це нерідко викликає подив - ми звикли сидіти "в обнімку" зі своїми аксесуарами.
  4.  Уникайте носіння сумки жіночої моделі, якщо ви чоловік. Це вважається ознакою поганого тону. Виняток - випадки надання допомоги з транспортування важкого аксесуара.
  5.  Не носіть речі в целофановому пакеті. У ньому фахівці з етикету рекомендують носити тільки нещодавно зроблені в магазині покупки. Однак не використовуйте целофановий пакет для носіння своїх повсякденних речей, якщо не хочете сформувати про себе двояке враження.  
  6.  Не залишайте смартфон та інші електронні девайси на столі - під час сімейного обіду, під час зустрічі з друзями, у ресторані чи на діловій зустрічі. Телефон на столі - ознака поганого тону. Спойлер: допоможе бути на зв'язку, але не захоплюватися девайсом негабаритна сумка. Якщо під час зустрічі телефон лежить перед вами, ви постійно на нього відволікаєтеся. Це демонстрація того, наскільки важливим є для вас пристрій зв'язку і як байдужі ті, хто сидить перед вами. А тому використовуйте мікросумку, щоб телефон завжди був під рукою, але водночас ви не відволікалися на нього під час ділової зустрічі, посиденьок із друзями чи вечері з родиною.
  7.  Уникайте носіння оригінальних брендових сумок з одягом із мас-маркету. Особливі речі вимагають особливого оточення "під стать".
  8.  І наостанок: правильно обирайте сумку. За правилами етикету, її дизайн має відповідати стилю одягу та заходу. Так, портфель або папка для документів припускають строгі ділові костюми або лаконічні вбрання стриманих кольорів. Месенджер, тоут, хобо, купол, сумка-мішок або модель-відро поєднуйте з повсякденними casual-ансамблями. Клатчем, конвертом або мінодьєром доповнюйте вечірнє вбрання. Рюкзак і саквояж - вибір туриста або мандрівника. А спортивна сумка і поясні аксесуари підкреслять однойменний стиль в одязі.


Ці прості правила допоможуть заручитися підтримкою рекрутера, справити гарне враження на першій зустрічі і не потрапити в безглузду ситуацію на урочистому заході. А ще - показати оточенню, що ви легко змогли б повечеряти з Кейт Міддлтон або Меган Маркл, не змушуючи бентежитися королівську сім'ю через вашу габаритну сумку на столі.


Маленькі шкіряні сумки та гігантські шоппери: Які сумки носять знаменитості


  • Королева Великої Британії Єлизавета II віддає перевагу негабаритним сумкам прямокутної форми з короткими ручками. Ця форма допомагає продемонструвати верховну владу в країні.
  • Кондоліза Райс, колишній держсекретар США, відома тим... що не носить сумки. Гілларі Клінтон також рідко можна помітити на публіці з жіночим аксесуаром.
  • Дизайнерка Стелла Маккартні комбінує гігантський тоут з плетеним ремінцем-косичкою з брючним костюмом - ще один доказ того, що максі-сумка чудово підійде для офісного look-а. 
  • Супермодель та інфлюенсер Кендалл Дженнер полюбила сумку на плече "місячної" моделі. 
  • R&B і поп-співачку, акторку і модельєрку Ріанну часто застають не з одним, а двома аксесуарами! Вона воліє носити одночасно дві мікросумки, моду на які задав Симон Порт Жакмюс. І фахівці FashionMix переконані: якщо в одну сумку не влазять усі речі, чому б не взяти другу?
  • Американська модель Гейлі Бібер віддає перевагу місткому тоуту з ручкою - гаряче улюбленій моделі на плечі в дусі 1990-х. І, між іншим, це один з найбільш трендових і довгограючих варіантів! It-bags приходять і йдуть, проте класичні моделі мають позачасову привабливість. Навіть поклавши одну з сумок моделі тоут у гардероб і діставши її через кілька сезонів, аксесуар все ще матиме актуальний вигляд. 
  • Дизайнер Симон Порт Жакмюс вміло поєднує мікросумки з костюмами "жакет плюс шорти" і з сукнями, оспівуючи негабаритний аксесуар.
  • Супермодель і акторка Ірина Шейк часто розставляє яскраві акценти у своєму образі, обираючи червону, помаранчеву або яскраво-жовту сумку навіть до пуховика чи тренчкота в дощову погоду. Перевірено: це покращує настрій, навіть коли вітамін D на нулі!


Сьогодні сумка - це аксесуар, який прикрашає жінку нарівні з чеснотою і маленькою чорною сукнею (за словами знаменитої Габріель "Коко" Шанель). Вона ж прагматична і корисна для чоловіків. 


Вибрати трендову сумку з натуральної шкіри можна на сайті FashionMix. В асортименті доступні моделі, з якими можна вибігти зранку за кавою в кросівках або показатися в офісі в лаконічних човниках. Ви знайдете сумки, в яких можна вмістити все необхідне - від косметички до великого блокнота, - або вибрати мініатюрну модель для походу на вечірній коктейль з подругами.

1559
Будь ласка, зачекайте...