Що особливого в італійській шкірі: детальний розбір

25.10.2021 Статті

Італійська шкіра - матеріал високої якості, що має високу зносостійкість. Він же тривалий час зберігає привабливий зовнішній вигляд навіть при активному використанні шкіряних сумок. Італійська шкіряна майстерність розвивалася століттями, чим пояснюється престижність італійської шкіри. Фахівці FashionMix розповіли, звідки виникла така репутація і чому варто купити шкіряну сумку з італійської сировини.


Висока якість

Головна перевага італійської шкіри - висока якість. З кінця XIII століття у Флоренції розвивалася шкіряна промисловість і накопичувалися знання. Сьогодні місцеві майстри активно навчаються ремеслу в спеціалізованих школах, а в самому серці Тоскани найкращі фабрики вручну виготовляють вироби з високоякісної шкіри - або виробляють матеріали для виготовлення сумок, розрахованих на роки повсякденного носіння. 


У FashionMix використовується тільки високоякісна грубозерниста шкіра від італійських фабрик. Ви можете купити сумку жіночу шкіряну підвищеної зносостійкості, а менеджери проконсультують з усіх питань і допоможуть вибрати виріб.


Что особенного в итальянской коже: подробный разбор


Підвищена зносостійкість

Італійська шкіра порівняно з іншими видами шкіри є найдовговічнішою. Вона підходить для повсякденного носіння, при цьому більшість подряпин і невеликих потертостей на матеріалі можна легко усунути.


Allergic-free спосіб дублення (vegetable-tanned)

Шкіра рослинного дублення з давніх часів була поширена в Італії - настільки сильно, що на руїнах Помпеї навіть виявили шкіряний завод і відповідне обладнання, поховані під час виверження Везувію 79-го року нашої ери. Завод виявили у ХІХ столітті неподалік від головного входу в місто, Стабійських воріт. 


Рослинний спосіб дублення протягом століть передавався з покоління в покоління. У процесі використовують натуральні екстракти рослин, багатих на таніни - наприклад, екстракти кори каштана і мімози. Сам спосіб не наділяє шкіру токсичними речовинами (азобарвниками, нікелем, пентахлорфенолом (PCP) або хромом VI), а продукція підходить для алергіків. Vegetable-tanned дублення також дає змогу переробляти та повторно використовувати матеріал. Обробка шкіри рослинного дублення оліями та воском забезпечує більшу стійкість сумки шкіряної жіночої до зовнішніх впливів, особливо до води.


Актуальність поза сезоном

Італійська шкіра - це позачасова мода! Вироби з цього матеріалу можна побачити на ексклюзивних показах моди і на знаменитостях. Італійська шкіра поєднує стиль і вишуканість, продовжуючи залишатися одним з найулюбленіших матеріалів у fashion-індустрії.


Что особенного в итальянской коже: подробный разбор


Гарне «старіння» виробу

Втомлює регулярне чищення шкіряних сумок? Не подобається вигляд аксесуара через 10 років використання? Італійська шкіра красиво "старіє", особливо сумки класичних рудих і чорних відтінків.


Історія італійської шкіри

Дублення шкіри в Італії розвивалося ще з VIII століття до нашої ери. Стародавня цивілізація етруски була першою, хто вивчив і освоїв техніку рослинного дублення, основні принципи якої залишаються незмінними і сьогодні. Ключем до раннього прогресу стали досвідчені шевці, які виробляли міцні сандалі для повсякденного носіння.


За римлян виробництво шкіри набуло соціального значення - матеріал використовували в усьому, від одягу і взуття до транспорту і військової екіпіровки. У цей період мистецтво рослинного дублення стало регульованою галуззю, і в Римській імперії почали з'являтися розвинені шкіряні виробництва, про що свідчать розкопки руїн Помпеї.


1282 року з'явилася Arte dei Cuoiai (Гільдія шкіряників) - одна з популярних професійних організацій у Флоренції, що захищали комерційні таємниці та забезпечували дотримання суворих стандартів якості. Схожі "гільдії" також розташовувалися в інших розвинених містах, таких як Лондон. Завдяки Arte dei Cuoiai шкіряна промисловість міста залишалася конкурентоспроможною на міжнародній арені. Навіть сьогодні на берегах річки Арно від Флоренції до Пізи продовжують працювати авторитетні майстри-шкіряники.


На початку XX століття з'являються комерційні магазини шкіряних виробів. Це нинішні провідні будинки моди: Prada (1913), Gucci (1921) і Ferragamo (1927). Попит на продукцію брендів у наступні десятиліття дав змогу італійській шкіряній промисловості розвиватися і збільшувати прибуток. Заводи в Італії і сьогодні продовжують виробляти одну з найкращих шкір, а сумки жіночі шкіряні з італійської сировини цінуються в усьому світі.


Что особенного в итальянской коже: подробный разбор


FAQ: Відповіді на базові запитання про італійську шкіру, які вас (можливо) цікавили

Італійська шкіра - продукт гордості місцевих майстрів, а також предмет бажання брендів-виробників аксесуарів і любителів моди. Ми зібрали найпоширеніші запитання та відповіді на них, які, можливо, вас цікавили - або відштовхували від купівлі виробу з натурального матеріалу. 


  1. Чому матеріал називають "італійською шкірою"? Тому що спосіб обробки винайшли на шкіряних заводах Тоскани, де його використовують і досі.
  2. Як виробляють італійську шкіру? Технологія виробництва добре охороняється, але відомі деякі деталі. Найважливіша частина процесу - це дублення. Шкури проходять природну обробку в дерев'яних барабанах з використанням рослинних дубильних речовин. Процес займає близько трьох місяців, протягом яких таніни утворюють нерозчинні комплекси з білками шкур тварин. Це гарантує довговічність матеріалу і надає італійській шкірі характерного благородного аромату.
  3. Як чистити італійську шкіру? Процес чищення дуже простий і не займає багато часу. Просто протріть зовнішню поверхню м'якою тканиною. Для ліквідації забруднень використовуйте теплу мильну воду, після чого протріть шкіру чистою сухою тканиною. Нарешті, дайте шкіряній сумці жіночій висохнути, залишивши виріб далеко від прямих сонячних променів і джерел тепла. Уникайте використання ацетону, бензину та хімічних розчинників.


Станьте експертом по шкірі! У статтях нашого блогу ви знайдете необхідну інформацію про догляд за шкіряними виробами та правильний вибір сумок з натуральної шкіри. Слідкуйте за оновленнями на сайті, щоб бути в курсі актуальних трендів і новинок FashionMix.

3294
Будь ласка, зачекайте...