Як обрати сумку за типом фігури та зростом: поради від стилістів Fashionmix

18.11.2021 Статті

Часто трапляється, що сумка, яка подобається, і сумка, яка вам пасує - не один і той самий аксесуар. При грамотному виборі сумка слугує гармонійним доповненням або акцентною деталлю продуманого образу. Ключове слово - у разі правильного вибору.


Як за допомогою сумки приховати недоліки фігури, а також як вибрати розмір сумки та її модель залежно від зросту, поділилися стилісти бренду аксесуарів з італійської шкіри FashionMix. У блозі ми ділимося лайфхаками про вибір сумок для повсякденного носіння та урочистих подій, а також правилами, які допоможуть уникнути підробки з ненатуральної шкіри.


Как выбрать сумку по типу фигуры и росту: советы от стилистов FashionMix


Як обрати сумку по росту

Щоб жіноча сумка доповнила образ, стала його яскравим акцентом, а не зіпсувала загальне враження, почніть з розбору гардероба аксесуарів. Визначте: 


  • які сумки вже є у вашому арсеналі; 
  • з якими речами ви носите аксесуари;
  • чи легко "вписати" сумки в гардероб, чи пасують вони до вашого стилю одягу і колірної гами. 


Почніть вибирати сумки відповідно до свого зросту і типу фігури. Наприклад, якщо у вашому гардеробі переважає oversized-одяг, вільні штани та об'ємні сорочки чи світшоти, сумку рекомендується обирати середнього розміру. Габаритна модель-шопер візуально ще сильніше розширить силует і зробить образ "важким". А при невисокому зрості (до 1,55 м) таке поєднання ще більше "вкоротить" власницю аксесуара. 


Як вибрати жіночу сумку в цьому випадку? Зверніть увагу на мініатюрні клатчі, сумки-багети і кросбоді з переважанням вертикальних ліній. Універсальний варіант для зросту до 1,55 м - 20×20 см або варіації з незначним збільшенням по вертикалі або горизонталі.



Актуальні сумки для дівчат середнього зросту (від 1,55 до 1,75 м) - 35 см у висоту і 30 см завширшки. Якщо у вас гармонійні пропорції фігури, обирайте модель із середньою довжиною ручок і можливістю носити аксесуар на плечі. 


Пишні стегна диктують свої правила - сумку краще придбати з ручками і носити аксесуар на плечі. При широкому верху варто перемістити акцент з цієї зони, купивши модель на довгому ремені (носити сумку слід через плече) або з двома ручками при носінні аксесуара в опущеній руці. 


Оптимальні моделі для високих дівчат (від 1,75 м і вище) - середніх і великих розмірів. Рекомендуємо придивитися до моделей не більше 50 см завширшки. Віддайте перевагу сумкам геометричних форм, однотонним або з візерунком. Рекомендуємо уникати довгих вертикальних ліній - наприклад, сумок з довгим плечовим ременем і довгастих прямокутних аксесуарів. Вони візуально "подовжують" силует. Оптимальний варіант - моделі з ручками середньої довжини, які можна носити на зігнутій або в опущеній руці.


Вибір сумки по типу фігури: лайфхаки для всіх

Щоб вигідно підкреслити достоїнства фігури і приховати недоліки, важливо віддавати перевагу моделям залежно від типу статури і уникати невдалих варіантів. Як вибрати сумку за фігурою? Зібрали головні рекомендації. 


Існує 5 типів жіночих фігур:


  • прямокутник (Н-силует);
  • груша (А-силует);
  • яблуко (О-силует);
  • пісочний годинник (Х-силует);
  • перевернутий трикутник (V-силует).


Окремо розберемо моделі сумок для кожного типу фігури, щоб стався заповітний perfect match. Аксесуари для всіх типів фігур і під кожен зріст можна замовити на сайті FashionMix. Менеджери допоможуть підібрати оптимальну модель, розмір і колір.


Які сумки підходять під прямокутну фігуру

Характерні риси Н-силуету - однакова ширина плечового пояса і стегон, а також неяскраво виражена талія. Жирові відкладення у власниць цього типу фігури розподіляються рівномірно.


Такому типажу а-ля Міла Йовович оптимально відкривати ноги і робити акцент на талії. Допоможе в цьому поясна сумка-бананка, кросбоді або модель багет. Вибирайте аксесуари контрастних відтінків і округлих форм - останні згладять гостроту пропорції. Рекомендуємо уникати прямокутних форм.



Які обрати сумки під тип фігури груша

Для власниць А-статури характерні широкі стегна, а також вузькі талія і грудна клітка. Жирові відкладення зосереджені в районі стегон, силует візуально нагадує грушу.

Знамениті власниці такого типу фігури - актриса Дженніфер Лопес і співачка Адель. 


Ідеальні моделі для дівчат цього типу - мініатюрні клатчі, сумки-конверти, аксесуари на коротких ручках, які найкраще носити на руці або на плечі. Рекомендовані форми і фактури - сувора геометрія, абстрактні візерунки, стьобана шкіра і глянцева поверхня.


Сумки для фігури яблуко: оптимальні варіанти

Дівчата О-силуету мають слабо виражену талію - наприклад, як у "відчайдушної домогосподарки" Єви Лонгорії або однієї з "ангелів Чарлі" Дрю Беррімор. Жирові відкладення у дівчат з фігурою яблуко сконцентровані в ділянці живота, а ноги найчастіше стрункі. У цьому разі необхідно змістити акценти від проблемної ділянки. 


Для цього зверніть увагу на сумки з довгими ременями м'яких і напівжорстких форм. Хороший варіант - подовжений по вертикалі аксесуар, який візуально скоректує геометрію тіла і подовжить силует у талії.



Найкращі варінти  сумок для типу фігури пісочний годинник

Жінки Х-силуету мають виражену тонку талію, великі груди і широкі стегна. Повнішають рівномірно у верхній частині і в стегнах, при цьому талія залишається яскраво вираженою. Власниці такої фігури - Скарлетт Йоганссон і Діта фон Тіз. 


Цьому типу фігури можна носити практично всі моделі. Сумки, які підходять для типу фігури повний пісочний годинник найбільше, - моделі середнього розміру (їх потрібно носити на ліктьовому згині), а також кросбоді (носяться на рівні талії) і поясні сумочки. Елегантний вигляд матимуть невеликі клатчі


Які сумки підходять для типу фігури перевернутий трикутник

Для V-силуету характерні широкі плечі, великі груди, вузькі стегна і талія. Власниці цього типу гладшають зазвичай у верхній частині тіла: на животі, в грудях, верхній частині рук. Яскрава представниця фігури перевернутий трикутник - Анджеліна Джолі. Найвідповіднішим варіантом для V-силуету, на думку стилістів, стане сумка кросбоді з довгою ручкою або сумка, розташована на рівні талії і нижче. Модель має добре тримати форму.


Как выбрать сумку по типу фигуры и росту: советы от стилистов FashionMix


Загальні рекомендації: поради стилістів

Якщо ви вважаєте, що підібрати сумку за типом фігури складно і взагалі нема чого - тим паче, що в новій колекції FashionMix з'явилася модель, про яку ви давно мріяли... враховуйте основні правила: 


  • Акцентуйте увагу не на проблемній зоні, а на перевагах фігури. Уникайте диспропорцій, які можуть створювати неправильно підібрані аксесуари. Наприклад, при розмірі одягу L/XL+ варто забути про міні-сумочки, а невисоким дівчатам - про габаритні сумки-шопери. Наявність широких стегон передбачає вибір моделі вертикальної орієнтації, а при об'ємних грудях підійде сумка з довгою ручкою. Важливо не розміщувати сумку на рівні проблемної зони. 
  • Вибирайте сумки за формою, протилежною своїй фігурі. Сумки геометричного формату пасують дівчатам округлих форм, а "баулоподібні" - дівчатам спортивної фігури та власницям статури за типом прямокутник.


Підібрана модель має гармонійно вписуватися в гардероб за стилем і відтінком. Якщо у вас "наметане" око, ви без зусиль зможете визначити, які лінії переважають у вашій зовнішності - плавні або чіткі. Аналогічні лінії повинні фігурувати в дизайні базових сумок. 


Надішліть запит на сайті FashionMix, і наші консультанти допоможуть підібрати модель, від якої "тьохкає" сердечко. Будьте неповторною - створюйте за допомогою аксесуарів образи, які притягують погляд і виділяють вас серед інших.

3590
Будь ласка, зачекайте...