Модні кольорові рішення для жіночих сумок у 2022 році

01.06.2022 Статті

У 2021-22 у fashion-індустрію увірвалися яскраві кольори одягу та аксесуарів. Однак це не означає, що дизайнери відмовилися від темних і благородних відтінків. Вони затребувані в класичних повсякденних моделях і в "рафінованих" вечірніх варіантах.


Які відтінки та принти найтрендовіші серед брендів жіночих сумок, а також як обрати аксесуар, що збереже актуальність упродовж наступних років, - поділилися експерти інтернет-магазину сумок, гаманців і рюкзаків з натуральної шкіри FashionMix.


Модні сумки 2022 у тон одягу

У тренді візерунок і забарвлення сумки в тон всього вбрання. Це можна простежити у всіх модних колекціях нового сезону. Часто при створенні сумки використовується той самий матеріал, що й у костюма або окремого елемента образу.


Геометричні принти

Геометричний принт - загальна характерна риса для моди сезону 2021-22. Найтрендовіші варіанти для аксесуарів - чіткі лінії, квадратна або прямокутна форма. Такі моделі представляли на подіумах у Мілані та Парижі. Модниці оцінять ефектні клатчі та саквояжі в клітинку, а також варіанти сумок, виконаних у техніці клаптикового шиття.


Яскраві кольори

Попереду літо, і хочеться чогось яскравого й ефектного. Придивіться до лимонно-жовтого, кислотно-зеленого, яскраво-помаранчевого або відтінку фуксії, а також до незвичайних принтів і помітного декору в цих тонах. Купити сумку жіночу яскравих трендових кольорів можна в інтернет-магазині FashionMix. Наші менеджери проконсультують з усіх питань і допоможуть підібрати модний варіант.


Імітація шкіри рептилій

Залишаються популярними моделі сумок з імітацією шкіри змій і крокодилів. Такий аксесуар відмінно поєднується з діловим костюмом і офісним стилем. Рекомендуємо вибирати моделі, які носяться на руці, але містять у комплекті довгий ремінець. 


Другий варіант - аксесуар, перекинутий через голову, на кшталт сумки листоноші - вважається зручнішим, а у 2022 році він ще й потіснив варіант носіння сумки на передпліччі. Приклад в інтернет-магазині FashionMix - модель FM0839B з натуральної італійської шкіри.



Благородне золото та срібло

Металізований матеріал у пошитті одягу можна було побачити на подіумах і в попередні роки. Стилісти вирішили піти далі і почали застосовувати цей стиль при створенні сумок. Аксесуари відтінку металік стильно виглядають як з джинсами, так і з вечірнім look-ом. До чого варто придивитися:


  • золоті, бронзові або срібні клатчі;
  • маленькі сумочки із золотим або бронзовим відливом.


Стильно виглядатимуть також аксесуари, розшиті золотистими або срібними нитками і декором.


Фаворит серед кольорів - червоний та наближені відтінки

Яскравий колір сумок є пріоритетним у цьому сезоні. Особливо популярним буде червоний, а також його варіації: червоно-коричневий, винний, бордо та помаранчевий.


Модные цветовые решения для женских сумок в 2022


New black: чому чорний – не завжди синонім «модний»

Чорний у провідних колекціях представлений локально, часто з метою відтінити яскраві відтінки. Альтернативою йому стали глибокі тони сірого, синього, кобальтового, сапфірового, глибокого зеленого, а також різноманітні відтінки коричневого. Аксесуари цих тонів пасуватимуть до класичного та офіційного вбрання, а ще добре впишуться в повсякденні та вечірні look-і. 


Трендовими визнані сумки темних відтінків з акцентними деталями - як, наприклад, модель FM0798T з натуральної італійської шкіри з ексклюзивним текстильним ременем на сайті FashionMix.



Вибір кольору жіночих сумок по Pantone: у чому суть і чому варто прислухатися

Інститут Pantone (Pantone Color Institute) - це американський дослідницький центр. Організація спеціалізується на роботі з кольором і визначає його вплив на поліграфію, моду, дизайн інтер'єру, рекламу та кінематограф. Крім того, у Pantone випустили еталонну колірну модель Pantone Matching System. 


У кожного відтінку - свій номер і плашка-зразок, сама таблиця кольорів регулярно поповнюється. Кожен відтінок відтворюється за спеціально створеною формулою.


Сенс Pantone Matching System у тому, щоб на міжнародному рівні стандартизувати кольори і точно відтворювати будь-який відтінок. Стандарт Pantone визнаний у всьому світі. 


Колірну модель Pantone активно використовують у fashion-індустрії. Це допомагає, наприклад, точно відтворити колір напису на футболці, сукні або куртці. При виробництві одягу та аксесуарів дуже важлива точна передача кольору, а тому схеми Pantone FASHION + HOME Color System активно використовують у роботі конструктори-модельєри. Каталог складається з більш ніж 2100 відтінків.


На продукти та послуги Pantone покладаються понад 10 мільйонів дизайнерів і виробників по всьому світу. Інститут також двічі на рік анонсує найтрендовіші кольори та обирає відтінок року (з тих, що вже існують у палітрі) - втілення ключових проблем і цінностей. Наприклад, 2019 року виник тренд на екологічність і натуральність, і кольором року став життєрадісний кораловий - символ природи. 


Щоб передбачити колірні тренди, співробітники Pantone з CEO Леатріс Айзман вивчають, як колір впливає на всі сфери життя - від емоцій до споживчого попиту. Команда вивчає fashion-колекції, арт-проекти і навіть те, які кольори в одязі обирають жителі великих міст світу. Пильну увагу приділяють Мілану, Парижу та Лондону. Колір року незмінно починає домінувати протягом наступних 365 днів у багатьох сферах - від кіно та дизайну до food-індустрії та оформлення корнерів шоурумів. 


Наприклад, "королем кольорів" 2018 року анонсували фіолетовий (Ultraviolet). Тоді ж Pantone запустив колаборацію з британським косметичним брендом Butter London - у компанії випустили лак для нігтів і тіні еталонного відтінку Ultraviolet.  Софтверна компанія Adobe випустила туторіал по роботі з цим відтінком у Photoshop, а відома кондитерська B Sweet з Лос-Анджелеса почала використовувати фіолетові топінги для тістечок. 


Партнером Pantone кілька років поспіль залишалася Sephora: косметичний гігант випустив лімітовані набори для макіяжу, де центральне місце відводилося кольору року.


Модные цветовые решения для женских сумок в 2022

Колаборація Sephora та Pantone


Відтінки сірого 2020 року використовували в fashion-індустрії Кім Джонс, Олів'є Рустен і Том Браун. Жовтий став основним на показі Prada весна-літо 2021, першому спільному шоу Міуччі Прада і Рафа Сімонса.


Модные цветовые решения для женских сумок в 2022

Леді Гага на прем'єрі фільму «Дім Гуччі»


Модні сумки 2022 весна-літо по Pantone: яким кольорам віддати перевагу

Фаворитами 2021 року були "бездоганно сірий" (Ultimate Gray) і "осяйний" (Illuminating) - вони символізують стабільність, єдність, надію й оптимізм. У 2022-му головним кольором став відтінок під номером 17-3938 з назвою Very Peri. Це синій із фіолетово-червоним підтоном. За версією Pantone, колір символізує динамічність, креативність та інновації.


Модные цветовые решения для женских сумок в 2022

PANTONE 17-3938 Very Peri


Окрім головного кольору, Pantone визначає також понад 10 топових кольорів. Серед них: 


  • Цукрова пудра - "солодкий" пастельний відтінок;
  • Прозоро-рожевий - пудровий ніжно-рожевий колір; 
  • Какао-мокко - зігрівальний, теплий відтінок; 
  • Білосніжка - чистий і невинний білий колір, символізує прагнення до простоти і внутрішнього спокою; 
  • Базилік - солодкий, дещо пікантний відтінок, який випромінює здоров'я і гарне самопочуття; 
  • Північна крапелька - блідо-сірий колір, що навіює відчуття внутрішнього спокою.


UPD: після вторгнення Росії в Україну, для підтримки країни в нашій боротьбі за свободу і незалежність, Інститут кольору Pantone присвятив Україні два відтінки. Вони відповідають національним кольорам прапора нашої країни - синьому і жовтому. Перший відтінок фахівці Інституту Pantone назвали Freedom Blue ("вільний синій"), а другий - Energizing Yellow ("підбадьорливий жовтий"). 


Крім того, компанія опублікувала у своїх профілях у соцмережах зображення із соняшниками - національною квіткою України, що символізує мир і гордість. Материнська компанія Pantone, Danaher також виділила $1 мільйон у відповідь на гуманітарну кризу в Україні.



Pantone присвятив Україні два відтінки — Freedom Blue («вільний синій») та Energizing Yellow («бадьорий жовтий»)


Відтінки вже закріпилися в fashion-індустрії - встигли стати головними на показах і на streetstyle тижня моди в Парижі. Спочатку поєднання синього і жовтого з'явилося на нью-йоркському показі бренду з України Bevza осінь-зима 2022 - за тиждень до вторгнення Росії.


Під час фінального проходу моделей до лаконічної сценографії шоу додалася проекція українського прапора на стіні. А через тиждень після цього в жовтий і блакитний почали одягатися інфлюенсери. 


Тренд підхопили дизайнери: наприклад, Крістель Коше вийшла до аудиторії у фіналі показу Koché з брошками у вигляді жовтої та блакитної троянди. Багато жовтого в поєднанні з блакитним і синім простежується також на самих показах. У Off-White це костюми в жовту клітинку в поєднанні з топами відтінків синього, у Acne Studios - костюми, пальта, сукні та шалі з жовто-блакитним квітковим принтом.


Ми також вирішили підтримати нашу країну і пошили одну з наших популярних сумочок у патріотичних кольорах, частина грошей від продажу йде на підтримку ЗСУ.


Модные цветовые решения для женских сумок в 2022


Разом з яскравим колор-трендом цього року увірвався помітний і екстравагантний дизайн сумок. Ви можете обрати виріб під рептилію або зробити ставку на натуральну шкіру й елегантну замшу нейтральних нюдових відтінків. 


Не менш важливо вміти правильно підбирати аксесуар під свій тип фігури. Купити жіночу сумку в FashionMix можна двома способами: забрати вподобану модель у шоурумі в Києві або замовити в інтернет-магазині. Більше порад щодо вибору читайте в блозі нашої компанії, а також залишайте запит на сайті, і менеджери проконсультують з усіх питань.

3250
Будь ласка, зачекайте...