Як перевірити шкіра чи ні: 6 простих способів

01.06.2021 Статті

Сучасне обладнання та новітні напрацювання в fashion-ритейлі допускають підробку структури і навіть аромату шкіри. Купуючи шкіряну сумку, дівчина ризикує бути обдуреною - продавець може продавати аксесуари з альтернативного матеріалу, подаючи полотно як справжню шкіру. Наприклад, часто полотно замінюють екошкірою - зносостійким і морозостійким матеріалом з поверхнею з поліуретану. Або пресшкірою, основу якої складають обрізки і шкіряний пил, а також поліамід, поліетилен та інші зв'язувальні матеріали. Такі матеріали лопаються і сильно зношуються від незначних механічних впливів.


Щоб не помилитися з вибором і купити шкіряну сумку, важливо вміти перевіряти матеріал на справжність. Чи можна відрізнити справжню шкіру від синтетики новачкові і як це зробити, поділилися в статті: 

  •  поверхневий огляд;
  •  огляд малюнка і розташування пор;
  •  перевірка за станом внутрішньої сторони і кромки зрізу;
  •  оцінка аромату і ваги виробу;
  •  огляд етикетки;
  •  оцінка вартості. 

Детально розбираємо кожен зі способів, як перевірити натуральна шкіра чи ні. Більше корисних лайфхаків і трендів шукайте в блозі на сайті FashionMix.


Как проверить кожа или нет: 6 простых способов


Поверхневий огляд

Вивчіть текстуру шкіряних сумок, які розглядаєте як покупку. Симетричне розташування пір на матеріалі вкаже на підробку, оскільки покриття натуральної шкіри характеризується асиметричною пористістю. Враховуйте, що структура та еластичність натуральної шкіри відрізняється залежно від виду та обробки: 

  • Наппа. Це м'який, еластичний, з рівномірним забарвленням матеріал з великої рогатої худоби. Визнаний найбільш доступним і зносостійким видом.
  • Саф'ян. Шкура кози проходить три етапи вичинки: обробку дубильними речовинами, прожирування і фарбування. Використовується не тільки для сумок і гаманців, але також для твердих палітурок книг. 
  • Велюр. Цей вид шкіри імітує структуру оксамиту. Такого ефекту виробники домагаються, використовуючи спеціальну технологію шліфування. 
  • Замша. Це шкура дрібної рогатої худоби. Особливість замші - густий ворс і м'яка, без блиску поверхня.
  • Лайка. Вичинку з козячої, собачої та овечої шкур отримують у процесі обробки дубильними речовинами. Поверхня виробів з такої шкіри м'яка. Матеріал часто використовують для виготовлення жіночих рукавичок, оскільки він добре зігріває руки. 
  • Нубук. Володіє м'якою, бархатистою поверхнею з ворсом. В якості основи матеріалу застосовують телячу шкуру. 
  • Лакована шкіра. Це вид шкіри, покритий спеціальним складом на основі лляної олії, нітроцелюлози або поліуретанів. Має стійкість до низьких і високих температур, може використовуватися в умовах від -10° до +25°С. Матеріал популярний для виготовлення взуття та аксесуарів - від жіночих балеток до гаманця і сумки шкіряної.

Вибираючи сумку, орієнтуйтеся на характерну структуру і малюнок матеріалу. Це допоможе уникнути купівлі виробу із синтетичної шкіри, а також дасть змогу вибрати аксесуар, який відповідає клімату і погодним умовам у вашому регіоні. 

Вичинки буйвола, теляти або бика зносостійкі і довго служать, аксесуар з такого матеріалу прослужить 10 років за дотримання елементарних правил догляду та експлуатації. Свиняча шкіра більш бюджетна, але з часом розтягується. Термін служби виробів з такого матеріалу - від 3 до 5 років. Вважається, що найкращу шкіру виготовляють в Італії, Англії. Німеччині та Франції. Наприклад, сумки FashionMix зроблені з елітного італійського полотна.


Огляд малюнка і розташування пор

Для того, щоб встановити справжність шкіри по порах і малюнку, придивіться до заломів і розташування пор. Пори на аналогах натуральної шкіри однакового розміру і розташовані симетрично. Особливість натурального полотна - довільне розташування ледь помітних пор.


Перевірка за станом внутрішнього боку і кромки зрізу

Поверхня вивороту натурального полотна ворсиста. Тканинний зворотний бік у більшості випадків сигналізує про те, що аксесуар або взуття зроблено зі шкірозамінника. Крім того, на противагу синтетиці, оригінальне полотно товстіше, а кромка зрізу має шорстку текстуру. У аналогів шкіри місця зрізу гладкі й рівніші, складаються зі зв'язаних волокон. Важливо: часто кінці шкіри зшивають, і встановити справжність матеріалу цим способом не вдається.


Як перевірити щкіра чи ні: Оцінка аромату та ваги виробу

Купити сумку жіночу шкіряну і протестувати матеріал на справжність можна за ароматом і вагою виробу. Синтетичній шкірі властивий хімічний запах, тоді як натуральна має жорсткуватий, але благородний аромат. Крім того, оригінальний матеріал вбирає запахи засобів обробки - барвників або вінілу. Орієнтуватися виключно на аромат не варто, але в комплексі з іншими цей спосіб допоможе вибрати модний аксесуар з натурального матеріалу. Справжня шкіра також важча, ніж усі аналоги. Легкою вважається шкура кози, тоді як найбільшу вагу має шкіра бика. 


Огляд етикетки

На внутрішньому боці аксесуара ви знайдете етикетку зі складом. Зображення шкурки сигналізує, що шкіра натуральна. Намальована шкурка з ромбом означає, що аксесуар виготовили зі справжньої шкіри з поліуретановим покриттям. Решітка вкаже, що сумка або гаманець зроблений з текстилю. Ромб - це позначення пресованої шкіри.


Как проверить кожа или нет: 6 простых способов


На етикетці можна також виявити напис мовою виробника: genuine leather (англійською), vera pelle (італійською), cuir (французькою) або echtleder (німецькою). Враховуйте, що це не гарант справжності матеріалу. 


Оцінка вартості

Вироби зі справжньої шкіри коштують дорожче аналогів, що спричинено витратами на видобуток матеріалу та його обробку. Крім того, шкіра товща за альтернативні матеріали, зшивати елементи виробу складніше, ніж синтетику. Ціна відрізняється також залежно від виду шкіри. Свиняча - найбюджетніша, а коров'ячу або волов'ячу шкіру відносять до середнього цінового діапазону. Найдорожче полотно овече, а також більш екзотичні види - наприклад, крокодиляча, страусина і зміїна шкіра.


Як не варто перевіряти справжність виробу

Застосування вогню - мабуть, найбільш некоректний спосіб перевірки, натуральна шкіра перед вами чи підробка. Можливо, ви чули, що справжню шкіру можна підпалити без будь-яких наслідків для матеріалу. Однак внаслідок такої "перевірки" шкіра почне тліти. А матеріал, не оброблений аніліном, і зовсім загориться. Крім того, сучасні бренди навчилися обробляти синтетичний матеріал так, що під час контакту з вогнем він також тліє, але не загоряється. Цей метод не допоможе виявити походження матеріалу, але однозначно зіпсує аксесуар.


Как проверить кожа или нет: 6 простых способов


Якісна шкіра добре зберігає тепло, стійка до температур від низьких до високих і красиво старіє. Шкіряні вироби прослужать своїм власникам довгі роки, зберігаючи привабливий зовнішній вигляд. В інтернет-магазині FashionMix ви знайдете шкіряні сумки, гаманці, бананки та інші аксесуари з високоякісної італійської шкіри. Фахівці проконсультують з будь-яких питань у чаті або за номером телефону. Найкращий спосіб уникнути підробки - купівля виробу у перевіреного виробника. Довірте свій вибір FashionMix!


Найкращі пропозиції нашого магазину

5012
Будь ласка, зачекайте...