Вечірня сумка і клатч: готуємося до походу в ресторан

08.12.2021 Статті

Більшості відомо, що ніж потрібно тримати в правій руці, а виделку - у лівій. На цьому правила хорошого тону не закінчуються. Яку сумку взяти в ресторан, з чим її поєднувати, а також де тримати під час зустрічі, поділилися фахівці бренду аксесуарів з італійської шкіри FashionMix.


Вечерняя сумка и клатч: готовимся к походу в ресторан


Як вибрати шкіряну сумку для зустрічі в ресторані

Якщо в кав'ярню можна забігти після роботи, тренування в спортзалі або в перерві між парами, то похід до ресторану здебільшого планують завчасно. Крім того, перед зустріччю ретельно продумують одяг, взуття та аксесуари - урочиста, з ноткою розкоші атмосфера диктує правила образу. Тож у кросівках, oversized-толстовці з трикотажу та спортивних штанях ви почуватиметеся в закладі некомфортно. 


Для вечері в ресторані віддайте перевагу коктейльній сукні, вечірньому макіяжу та парфуму. Аксесуари мають гармонійно вписуватися у ваш образ, а не йти врозріз із ним. Відмовтеся від габаритних сумок, зупинившись на елегантних клатчах, кисетах, ристлетах і кросбоді. У такі моделі вміщається максимум телефон і маленька косметичка або гаманець. 


Клатчі та кросбоді переважно підбирають під сукню, але можна обійтися ошатною, з універсальним дизайном сумочкою - наприклад, чорним клатчем, декорованим стразами Swarovski. Можна обирати яскраві, помітні, акцентні аксесуари, якщо це буде доречно в поєднанні з одягом і взуттям.



Як вибрати розмір сумки: орієнтуємося за зростами та параметрами

Додатковий критерій при виборі сумки для урочистої зустрічі в ресторані - зріст і тип фігури. Ось три основні правила вибору: 

  • розмір сумки має бути пропорційним зросту власниці; 
  • форма - протилежною типу статури; 
  • розташовувати сумку потрібно в місцях, куди ви хочете додати об'єм, і навпаки - прибирати від частин тіла, які потрібно візуально звузити.

Наприклад, жінки низького зросту (до 1,55 м) здаватимуться трохи вищими з мініатюрним аксесуаром прямокутної форми. Уникати їм слід габаритних сумок - вони зроблять образ "важким". Високим і струнким дівчатам більше підійдуть круглі моделі великих і середніх розмірів. 


Якщо у вас широкі стегна, придивіться до варіантів з вертикальною орієнтацією або вертикальними елементами декору - приміром, контрастною смугою або розміщенням каменів. При вузьких стегнах і широкому верху зверніть увагу на об'ємні моделі з довгим ременем або на сумки, які носяться на згині ліктя. 


Жінкам з фігурою "яблуко" ідеально підійдуть аксесуари вертикальної орієнтації, які можна носити в руках. Так сумка розташовуватиметься в районі колін і візуально скоректує фігуру. Більше порад про вибір аксесуарів залежно від зросту і типу фігури читайте за посиланням


Важливо: мініатюрна сумка розрахована на мінімальну кількість речей. Запланувавши піти після зустрічі в ресторані кудись ще, на додаток до основної сумочки дівчата часто беруть пластиковий пакет. Таке поєднання зіпсує весь аутфіт. Замість пакета стилісти рекомендують віддати перевагу бавовняному або вініловому шоперу - місткій сумці для частого носіння. Крім того, ця модель добре поєднується з негабаритними аксесуарами.


Якого кольору обрати сумку

Якщо у вас немає можливості вибирати сумку під кожне вбрання, але в арсеналі багато яскравих і ефектних речей, аксесуар для походу в ресторан може бути яскравого відтінку. Придивіться до моделей лимонного, м'ятного, електрик або бірюзового кольору.

Базові відтінки на кшталт сірого, сіро-бежевого, білого, чорного і нюдового пасуватимуть практично під будь-яке вбрання і пору року. Вони доповнять будь-яку палітру: стриману і більш насичену.


Як обрати жіночу сумку за фурнітурою

Колір фурнітури має збігатися з відтінком ювелірних виробів, обраних для вечора. Якщо ви віддаєте перевагу сріблу, обирайте сумку з металевими вставками сіруватого відтінку або декором у тон. Ваш фаворит - золото? У цьому разі зупиніться на сумочці із золотистими металами. Якщо навчитися правильно поєднувати сумку з аксесуарами, ви отримаєте гармонійний образ.


Правила гарного тону: де поставити сумку в ресторані

Мешканки Європи переважно розміщують сумки на підлозі. В Україні це може викликати здивування - ми звикли сидіти "в обнімку" з аксесуарами, хоча це суперечить правилам етикету. 


Мініатюрний клатч можна покласти на стіл біля себе, а сумки більших розмірів потрібно вішати на спинку стільця або ставити на підлогу. Моветон - залишати аксесуар у себе на колінах або класти його на сусіднє сидіння.  Більше про "сумочний" етикет і правила вибору аксесуарів читайте в блозі FashionMix. Ви дізнаєтеся, яку сумку купити під різні події, як доглядати за аксесуарами і як відрізнити натуральну шкіру від штучної. 


Купити жіночу сумку в Україні в інтернет-магазині FashionMix допомагають менеджери-консультанти. З експертизою в fashion-сфері, вони допоможуть підібрати аксесуар залежно від зросту, статури, стилю одягу і вашого бюджету. У нас представлено безліч сумок з оригінальним дизайном з високоякісної італійської шкіри. Пам'ятайте: красиві речі = гарний настрій. Виберіть аксесуар, який буде радувати вас день у день!


2233
Будь ласка, зачекайте...